HJERTET er med til at definere HVEM vi er..

Hjertet er spændende og fascinerende -

Da jeg arbejdede som rideterapeut hos Center for terapeutisk ridning talte vi om ’hjertets vej’, som handlede om altid at have en kærlig tilgang, uanset situationen.

Det er for mig en dejlig tanke, at kunne møde verden fra et kærligt sted, og jeg har fortsat denne tilgang i mit nuværende arbejde med mennesker og heste i HESTEKRAFT.

Visualisering af hjertet

I mit daglige arbejde som rideterapeut, og i arbejdet med heste generelt, anvender jeg ofte visualisering som en metode. Jeg forestiller mig, at jeg kan åbne mit hjerte og lade det omfavne det menneske, den hest eller den situation som jeg befinder mig i, og at jeg kan lade den kærlige følelse som det giver overføre til den anden – som jeg forestiller mig kan mærke min kærlige intention og omsorg.

… Og det kan den anden måske i langt højere grad end vi lige regner med.

Hjertets energi

Hjertet har nemlig et elektromagnetisk felt som omslutter os hele vejen rundt om kroppen. Det kan strække sig op til 2-3 meter ud fra kroppen og er 5000 gange stærkere end hjernens elektromagnetiske felt. Det elektromagnetiske felt er dynamisk og ændrer sig via vores følelser.

Hjertet er således meget mere end en pumpe som pumper blod rundt i kroppen. Hjertet har sin egen intelligens. Hjertet kommunikerer med hele biosfæren, med hele planetens liv og cyklusser.

Hjertet kan mærke når noget sker og det kan kommunikerer med hjernen på måder der i væsentlig grad påvirker hvordan vi opfatter og reagerer på verden.

Signalerne fra hjertet til hjernen påvirker vores opmærksomhed, vores opfattelse og fortolkning af det vi sanser, vores hukommelse, vores evne til at løse problemstillinger og vores følelsesmæssige processer.

Hjertets slag og rytme kan være i en stabil rytme eller en ustabil. Jo, mere balance hjerterytmen er i, jo bedre balance er vi i – og jo bedre tilstand er vores hjerne og krop i.

Stress

Når vi er stressede og har negative tanker, sender hjertet signaler til hjernen i et mønster som er uregelmæssigt og uorganiseret. De signaler hæmmer vores evne til at tænke klart, indlære, huske og påvirker vores evne til tage beslutninger.

Når vi er i balance og tænker positive tanker, sender hjertet signaler i et mønster som er organiseret og stabilt. Dette mønster påvirker de samme funktioner – bare i en positiv retning.

Hjertets påvirkning af vores omgivelser

Hjertets elektromagnetiske felt - langt det mest kraftfulde rytmiske felt produceret af den menneskelige krop - omslutter ikke kun alle celler i kroppen, men strækker sig også ud i alle retninger i rummet omkring os. Hjertefeltet kan måles flere meter væk fra kroppen af følsomme enheder.

Elektromagnetiske signaler, der genereres af hjertet, har således kapacitet til at påvirke andre omkring os. En persons hjertesignal kan påvirke andres hjernebølger.

Kommunikation med hjertet

Kommunikation mellem 2 mennesker er derfor langt mere end ansigts- og kropsbevægelser samt verbal kommunikation.

Kommunikation er ENERGI.

Evnen til at mærke hvad andre mennesker føler er en vigtig faktor for at give os mulighed for at skabe forbindelse eller effektiv kommunikation.

Når vi er engageret i en dyb samtale, opstår en fin ’dans’ – hvor vores bevægelser, vokalhøjde og talehastighed, synkroniseres med den anden – men også vores hjerte-energiudveksling ( - i positiv retning).

Det er således muligt for magnetiske signaler, der udstråles af hjertet hos én, at påvirke hjerterytmen hos en anden. Det gælder også i interaktion mellem mennesker og dyr.

Vores nervesystemer fungerer som en antenne, der er indstillet på og reagerer på magnetfelter, der producers af andre individers hjerter.

Øvelse gør mester

Forskere mener, at der er tale om en særlig medført evne, der øger bevidstheden og formidler vigtige aspekter af ægte empati og følsomhed overfor andre. Evnen er dog ikke lige udviklet hos alle, men den energetiske kommunikationsevne kan forbedres, hvilket vil medføre et meget dybere niveau af ikke verbal kommunikation, forståelse og forbindelse mellem mennesker.

Det er muligt at træne din energetiske kommunikationsevne i samværet med en hest.

Hestens overlevelse har i mange hundrede år været direkte forbundet med at leve i konstant tilstand af forhøjet bevidsthed, uden at de har holdt fast i følelser og spændinger, efter at en pludselig forstyrrelse er drevet over – hvilket vi mennesker kan lære meget af.

Derudover kan hestens fysiologi direkte påvirke menneskekroppen.

Er du ængstelig kan du have en hvilepuls på op mod 100, imens hvilepulsen hos en hest normalt ligger omkring 40. Alene omgangen med en hest kan medvirke til at pulsen sænkes og vi kommer i større ro og balance.

Har du lyst til at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så skriv til mig på pernille@hestekraft.dk .

Har du lyst til at lære mere om dit fantastiske hjerte, kan du gøre det på Heartmath.org.

God fornøjelse <3

Kærligst

Pernille

Pernille LarsenKommentar