HESTEN som medarbejder og samarbejdspartner – Hvad får hesten ud af det?

Hos Hestekraft ser vi hestene som medarbejdere og samarbejdspartnere.

Fokus er på forståelse og respekt overfor hesten, idet det netop er herigennem, at vi gør os de opdagelser som lærer os om os selv. Vi prioriterer arbejdsglæde, fornuftig arbejdsmængde og tilpasset sværhedsgrad i alle situationer. 

Vores hestesyn er præget af dyb respekt for hestens væsen, og det er netop grundlaget for alt arbejde med hesten.

Det handler grundlæggende om tillid, samarbejde og kommunikation.

Heste er flokdyr, der naturligt følger den, som de har tillid til- og respekt for. Ikke fordi de SKAL, men fordi de VIL. Fordi de vælger den gode relation. Fordi de gennem den gode relation bliver motiveret, engageret og inspireret. 

Når hestene indgår som medarbejdere og samarbejdspartnere i HESTEKRAFT er det netop udgangspunktet. Alle får noget ud af den gode relation som skabes - både hest og menneske.

Som menneske lærer du gennem interaktion med hesten at blive mere opmærksom på dit kropssprog, og du bliver gennem spejling af hesten opmærksom på gamle strategier som forhindrer dig i at udleve dit fulde potentiale – via guidendes arbejder vi med at forbedre gamle mønstre, så kontakten og kommunikationen forbedres.

Hesten inviteres til samarbejde, på en måde som får den til frivilligt at vælge samarbejde, fordi den har lyst og fordi den får noget ud af det. Frihed, frivillighed, tillid og kommunikation er nøgleordet mellem hest og menneske i HESTEKRAFT. Det er min opgave som terapeut, at sørge for at alle er trygge og tilpasse i kontakten.

Med hesten som en positiv samarbejdspartner, bliver det muligt at åbne op, spejle og erkende vores negative mønstre, som når vi fx helt grundlæggende oplever stressede situationer, angst eller nervøsitet. I stedet for den umiddelbare reaktion som flugt eller kamp, kan vi gennem spejlingen i hesten forstå vores reaktionsmønstre og lære at reagere mere hensigtsmæssigt på de situationer vi oplever.

Intet menneske bryder sig om at blive bestemt over. At blive domineret eller ’trukket’ rundt i manegen. Det slår al lyst og motivation ihjel. Det samme gælder for heste.

Derimod søger vi alle et autentisk samarbejde baseret på gensidighed og respekt. Et samarbejde som øger motivationen – også i svære situationer – stimulerer og inspirerer - og ikke mindst, bringer glæde og tryghed. Hestevelfærd er netop det positive resultat af et respektfuldt samarbejde mellem hest og menneske.

Hos HESTEKRAT arbejder vi for at skabe et sådant samarbejde – til gavn for både heste og mennesker. <3 

 

Pernille LarsenKommentar